Kiina-Suomi-talviurheiluyhteistyö


Suomi on menestynyt hyvin talviurheilulajeissa, kuten jääkiekossa ja hiihdossa, jotka ovat Suomessa maailman kärkitasoa.  jääkiekko ja hiihto, ovat maailman kärkitasoa. Jääkiekko on Suomen kansallisylpeys. Vain 5,5 miljoonan asukkaan maana Suomessa on yli 70 000 rekisteröityä jääkiekkoilijaa ja 263 jäähallia. Suomen miesten jääkiekkojoukkue on maailman parhaita Kanadan, Yhdysvaltojen, Tšekin tasavallan, Ruotsin ja Venäjän rinnalla. Ne tunnetaan myös nimellä  ”6 vahvaa”. Kansainvälisen jääkiekkoliiton (IIHF) 2019 rankingin mukaan Suomen jääkiekkomaajoukkue on maailman kolmanneksi paras. Suomen miesten jääkiekkojoukkue on myös saavuttanut hyviä tuloksia maailmanmestaruuskisoissa viime vuosina.

 


Jääkiekon maailmanmestari 2019,

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen hopeamitalisti 2016,

Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen hopeamitalisti 2014.

 

 


Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen tulokset ovat yhtä huomattavia. Joukkue sijoittui toiseksi kotikisoissa vuonna 2019, edeten ensi kertaa loppuotteluun. Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue saavutti pronssia Naganon talviolympialaisissa 1998, Vancouverissa 2010 ja Pyeongchangissa 2018. Jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa se saavutti hopeaa vuonna 2019 ja pronssia vuonna 2017.


 

Suomen maastohiihto on myös maailman huipputasoa. Vuoden 2018 Pyeongchangin talviolympialaisissa Suomi voitti kuusi mitalia, joista neljä saatiin maastohiihdossa: ne olivat miesten 50 km:n murtomaahiihdon kultamitali ja naisten 30 km:n hiihdossa hopeaa, naisten 15 km:n hiihdossa pronssia ja naisten 10 km:n hiihdossa pronssimitali. Myös muut suomalaiset talvilajit, kuten hyppylajit, lumilautailu, freestyle-hiihto jne, ovat saavuttaneet hyvää menestystä talviolympialaisissa.

 

Sumino tekee yhteistyötä eri urheilutoimijoiden kanssa Suomessa. Sumino järjestää kiinalaisille opiskelijoille, pelaajille, valmentajille jne. mahdollisuuden opiskella yhteistyöoppilaitoksissa joko lyhytkestoisilla kursseilla tai tehdä opiskelijavaihtoa. Sumino vie suomalaista koulutusosaamista Kiinaan niin akateemisen kuin lajikohtaisen harjoittelun osalta. Tausta-ajatuksena on Kiinan tavoite saada 300 miljoonaa ihmistä talviurheilulajien pariin.

 

1Rakennushankkeet

Suminon tavoitteena on esitellä Suomen edistyneimmät rakennustekniset ratkaisut ja toteuttaa talviurheiluolosuhteita kiinalaisille. Näihin kuuluvat mm. kaukalot ja jääkiekkostadionit. Näiden erinomaisten puitteiden ansiosta urheilijat voivat harjoitella parhaalla mahdollisella tavalla ja he voivat saavuttaa tavoitteensa.

 

2Valmentajakoulutus

Sumino tarjoaa suomalaisille ammattilaisvalmentajille pitkäkestoista koulutusta Kiinassa. Koulutuksen tavoitteena on auttaa pelaajia parantamaan taitojaan.

 

3. Liikuntatieteen koulutus

Sumino tekee yhteistyötä eri urheiluoppilaitosten ja kuuluisien jääkiekkojoukkueiden kanssa. Näiden ja Suminon välinen yhteistyö auttaa kiinalaisia ammattilaisjääkiekkoilijoita tulemaan Suomeen harjoittelemaan ja täydentämään paikan päällä Suomessa niin välttämättömiä akateemisia opintoja kuin treenaamista määrän ja laadun suhteen. Lisäksi yhteistyön avulla annetaan korkeakoulutasoista valmentajakoulutusta valmentajille ja koulunsa jo päättäneille.

 

4Harjoittelu ulkomailla

Sumino on tehnyt yhteistyötä parhaiden suomalaisten jääkiekkoseurojen kanssa ja tarjoaa ammattilaistasoisia harjoitusleirejä kiinalaisille joukkueille. Harjoittelujakson aikana voidaan järjestää ystävyyskilpailuja suomalaisten samantasoisten joukkueiden kanssa.  Lisää

Sumino Oy pidättää kaikki oikeudet.

 • Linkit

  Esittely

  Koulutuspalvelu

  Ajankohtaista

  Tapahtumia

 • Yhteystiedot

  Postilaatikko:info@sumino.fi

  Puhelin:+358 50 475 9539

  Osoite:Pinninkatu 55 A, 33100 Tampere

  WeChat:SuminoEducation

  Facebook:Sumino Oy

  Instagram:sumino_oy