Opintoleirit

Talvi- / kesäleiri:Sumino-leirejä järjestetään Tampereella, ja ne on tarkoitettu kiinalaisille 10–17-vuotiaille opiskelijoille. Leiri tarjoaa erilaisia opiskelukokemuksia eri aiheisiin liittyen. Suminon opettajat keskittyvät oppimisprosessiin, eivät opiskelijan lopputulokseen. Tämän opintomallin avulla opiskelijat oppivat oppimaan itse ja tällaiset oppimismenetelmät hyödyttävät opiskelijoita koko heidän elämänsä ajan.


 

1. Steam-teema

 

Opinnot koostuvat erilaisista tieteellisistä aiheista sekä tutkimusaiheiden suunnittelusta suomalaisten opettajien ohjauksessa. Opettajien avustamana opiskelijat suorittavat itsenäisesti tieteellisen tutkimuksen eri vaiheita, kuten kokeiden valintaa, kokeiden suunnittelua ja tiedonhankintaa, kokeiden suorittamista, tulosten käsittelyä, päätelmiä ja raportointia.  Sumino-opintoleirit sisältö on erittäin hyödyllinen kokemus opiskelijoille, jotka aikovat hakea tulevaisuudessa opiskelemaan ulkomaille.


 

2. Koodausteema

 

Suomi on lasten koodausopetuksen digitaalisen oppimisen johtavia maita.  Suomella on erinomaiset resurssit opettamiseen: opettajia, oppimateriaaleja ja opetuskokemusta. Sumino-koodausleirin tarkoituksena on tarjota kiinalaisille mahdollisuus oppia näitä tärkeitä tulevaisuuden taitoja, kuten koodausta. Opettajat ohjaavat opiskelijoita koodaamaan mielenkiintoisia laitteita kuten soittorasioita, robotteja ja vastaavia. 

 


3. Metsäteema

 

Suomessa metsä kattaa yli 70 % pinta-alasta, mikä on maailman mittakaavassa valtavasti.

Suomalaisissa kouluissa metsiin tutustuminen on tärkeää päiväkodista alkaen. Monien tutkimusten mukaan luonnossa oppiminen ja läheinen luontosuhde ovat tärkeitä lasten luovuuden lähteitä. Suminon metsäleiri järjestetään suomalaisessa metsässä. Hyönteisten tunnistaminen, marjojen maistaminen, puiden tutkiminen, luonnonmateriaalien (oksien, lehtien, marjojen) käyttäminen taideteoksiin auttaa opiskelijoita ymmärtämään luonnonkauneutta. 

 


4. Taideteema

 

Sumino organisoi joka heinäkuu lastentaiteen festivaalin yhdessä Kangasalan kunnan kanssa.  Lapset osallistuvat kansainvälisiin taidefestivaaleihin, he esitävät laulu- ja tanssiesityksiä ja tuovat nähtäville omia taideteoksiaan. Näitä ovat mm. maalaukset, kalligrafiatyöt ja veistokset. Tämän tapahtuman ansiosta he voivat oppia taiteesta ja he oppivat arvostamaan sen kauneutta, löytävät ystäviä ja oppivat toisiltaan.

 

Sumino tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua oppitunneille, joissa aiheina ovat klassinen musiikki, länsimainen maalaustaide, suomalainen muotoilu ja erilaiset taidemuodot. Lapset voivat työskennellä yhdessä kokeneiden suomalaisopettajien kanssa. Heidän ohjauksessaan lapset saavat tehdä taidetta ja he oppivat arvostamaan sitä ja nauttimaan siitä.

 


5. Urheiluteema

 

Suomi on tunnettu talviurheilumaa ja sen tarjoamat mahdollisuudet tällä saralla ovat hyvin laajat. Olipa kyse talvi- tai kesälajeista, metsät ja lukemattomat järvet voivat toimia erinomaisina urheilunäyttämöinä. Sumino voi järjestää ammattitaitoisia ja kokeneita valmentajia ohjaamaan opiskelijoita erilaisiin hauskoihin urheilumuotoihin kuten vaellukseen, veneilyyn, kalastukseen (pilkkimiseen), luisteluun, hiihtoon ja jopa ratsastuksen pariin. Älylajeista voidaan mainita suomalaiset shakkikerhot, joiden avulla voidaan rakentaa yhteisymmärrystä ja saada ystäviä.


 

6. Käsillä tekemisen teema

 

Suomalaisen opetussuunnitelman mukaan koulussa opiskellaan kotitaloutta, johon sisältyy ruoanlaittoa ja muita kodin askareita. Jokapäiväisessä elämässä tarvittavia käytännön taitoja pidetään tärkeinä, jotta opiskelijoista tulee itsenäisiä ja onnellisia. Sumino haluaa tuoda kiinalaisten opiskelijoiden ulottuville myös käytännön aineita, kuten tekstiilityötä, teknisiä töitä ja muita aineita, jotka ovat suomalaiskoulujen opetussisältöä. Näiden avulla opiskelijat voivat saada erilaisia näkökulmia elämään ja löytää niistä iloa. Teoreettisen tiedon hallitsemisen lisäksi suomalainen opetussuunnitelma ja Sumino rohkaisevat opiskelijoita oppimaan elämäntaitoja ja luomaan onnellisen ja merkityksellisen elämän.

 Perheleiri


Yhä useammat vanhemmat haluavat kiinnittää huomiota vanhemmuustaitoihin. Suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvoisen vanhemmuuden malli voi toimia esimerkkinä myös Kiinassa. Sumino tarjoaa leirejä vanhemmille ja lapsille. Näiden leirien aikana heille opetetaan, miten perheeseen luodaan positiivinen ilmapiiri ja miten lapsia voidaan kasvattaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tieteellisiä menetelmiä hyödyntäen vanhemmat voivat saada lisäkoulutusta ja parantaa kommunikaatiokykyjään ja täten parantaa vanhemmuustaitojaan. Päämääränä on saavuttaa harmoninen lapsen ja vanhemman välinen suhde.


Lisää

Sumino Oy pidättää kaikki oikeudet.

 • Linkit

  Esittely

  Koulutuspalvelu

  Ajankohtaista

  Tapahtumia

 • Yhteystiedot

  Postilaatikko:info@sumino.fi

  Puhelin:+358 50 475 9539

  Osoite:Pinninkatu 55 A, 33100 Tampere

  WeChat:SuminoEducation

  Facebook:Sumino Oy

  Instagram:sumino_oy