Kurssit ja koulutukset

1. Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus nähdään koko kasvatuksen kulmakivenä. Suomalaisen varhaiskasvatuksen hyvä maine maailmalla perustuu leikin kautta oppimisen kasvatusfilosofiaan.


Sumino tekee yhteistyötä varhaiskasvatuksen koulutuspalveluita tarjoavan Finland International Education Oy:n kanssa omalla FINE-tuotemerkillään suunnitellen ja toteuttaen varhaiskasvatuskeskuksia ja päiväkoteja, jotka tarjoavat varhaiskasvatusta ja opetusta 0-6-vuotiaille lapsille hyödyntäen maailmalla tunnustettua suomalaista varhaiskasvatusosaamista ja opetussuunnitelmaa.


FINE-pedagogian mukaan lapset oppivat leikin kautta: Näin he voivat kehittää sosiaalisia ja kognitiivisia taitojaan, kypsyä emotionaalisesti ja kasvattaa itseluottamustaan, jota tarvitaan uusissa kokemuksissa ja ympäristöissä. FINE-pedagogia perustuu suomalaiseen kansalliseen opetussuunnitelmaan, jossa varhaiskasvatus nähdään kolmen alueen, koulutuksen, opetuksen ja hoivan, kokonaisuutena. Se on kehitetty tukemaan kunkin yhteiskunnan koulutuksellisia vaatimuksia.2. Peruskoulu ja lukio

· Ohjelmointi- ja tekoälykurssit


Digitaalisen koulutuksen edelläkävijänä, suomalaisessa peruskoulun opetussuunnitelmassa on otettu huomioon muuttuvan maailman teknologiset vaatimukset sisällyttämällä peruskouluun koodaus- ja ohjelmointiopetusta.


Ohjelmointi- ja koodausopetus esiteltiin ensimmäisen kerran Suomen kansallisessa perusopetussuunnitelmassa vuonna 2016. Teknologian ymmärtäminen ja ohjelmoinnillisen ajattelutavan omaksuminen nähdään osana peruskouluopetuksessa painotettavia tulevaisuuden taitoja.


Sumino on vastannut ohjelmointi- ja koodausopetuksen kasvaviin tarpeisiin tarpeisiin lanseeraamalla oman Suomi Code tuotemerkkinsä, joka tarjoaa ohjelmointi- ja tekoälykursseja peruskoululaisille. Kurssit on kehitetty vastaamaan kansallisen perusopetussuunitelman tarpeita ja ne ovat saaneet Opetushallituksen hyväksynnän. Suomi Code:n opetussuunnitelmaa käytetään yli 300 suomalaiskoulussa yli 40 kaupungissa ja sitä on hyödynnetty opetuksessa myös muun muassa Ruotsissa, Saksassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Malesiassa. Suomi Code:n tarjoamat kurssit valittiin yksinoikeudella Googlen palveluntuottajaksi Helsingissä sijaitsevaan oppimiskeskukseensa.


· NuorisojääkiekkoSuomi on kiistämättä yksi jääkiekon suurvalloista yli kymmenellä MM- ja kuudella Olympia-mitalillaan. Vuonna 2022 järjestettävät Pekingin talviolympialaiset tuovat lukemattomia mahdollisuuksia Kiinan ja Suomen väliselle talviurheiluyhteistyölle. Seuraavien talviolympialaisten isäntänä Kiina tahtoo kehittää talvi- ja jääurheilutoimintaansa ja pyrkii houkuttelemaan 300 miljoonaa kansalaistaan talviiurheilulajien pariin olympiavuoden loppuun mennessä.


Sumino tekee yhteistyötä HDC Finland Oy:n, Varalan urheiluopiston ja Suomen Jääkiekkoliiton kanssa kehittääkseen valmennuskursseja nuorille jääkiekkoilijoille ja heidän valmentajilleen. Sumino kehittää yhdessä kotimaisten yhteistyökumppaniensa kanssa myös jääkiekkoareenakonsepteja, joiden ylläpitoon ja hallintaan on tarjolla asiaankuuluvaa koulutusta.


Suminon jääkiekkokoulutus alkoi alkuvuonna 2020, kun kiinalainen naisjääkiekkojoukkue saapui Tampereelle harjoitusleirille. Kahden viikon leiriohjelmaan kuului muun muassa henkilökohtaista tekniikkavalmennusta sekä useita otteluita paikallisseurojen kanssa.


3. Ammatillinen koulutus

Suomea voidaan pitää yhtenä ammatillisen koulutuksen mallimaana. Suomessa ammatillinen koulutus on opiskelijakeskeistä ja perustuu osaamiseen: Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma opintojen ajaksi.Sumino tekee tiivistä yhteistyötä Suomen toiseksi suurimman ammatillisen koulutuskeskuksen TREDU:n ja muiden alan sidosryhmien kanssa tavoitteenaan kehittää ammatillisen koulutuksen kursseja Kiinan kasvaville työmarkkinoille. Tähän mennessä Sumino on suunnitellut ammatillisen koulutuksen kursseja yli sadan toimialan tarpeisiin Kiinassa.


Ikääntyneiden hoitoon ja kuntoutukseen liittyvät kurssit ovat Suminon keskeisin ammatillisen koulutuksen palveluista. Kiinan väestö vanhenee nopealla tahdilla, eivätkä maan nykyiset hoitajaresurssit riitä kattamaan todellisen hoidon tarvetta. Pienentääkseen hoitajapulaa Kiinassa, Sumino on suunnitellut yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa ikääntyneiden hoitoon ja huolenpitoon erikoistuneen lähihoitajan lyhytaikaiskursseja sekä kokonaisen koulutusohjelman vastaamaan Kiinan työvoimamarkkinoidem tarpeita.


4. Korkeakoulutus

E-urheilun suosio kasvaa räjähdysmäisesti maailmalla. Myös Kiinassa tämä trendilaji on huomioitu, ja maa hyväksyi e-urheilun yhdeksi viralliseksi urheilulajiksi perinteisten lajien kuten jalkapallon ja tenniksen rinnalle vuonna 2003. Vuoden 2021 alussa Kiinan hallitus edisti e-urheilun asemaa entisestään määrittelemällä ja hyväksymällä e-urheilijoiden ja alan parissa työskentelevien ammatilliset vaatimukset. E-urheilu on hiljattain nimetty yhdeksi Aasian kisojen (Asian Games) viralliseksi urheilulajiksi: Seuraavat kisat on tarkoitus järjestää Kiinan Hangzhoussa vuonna 2022. 


Kiinassa on epävirallisten arvioiden mukaan noin 500 miljoonaa e-urheilun harrastajaa, mutta vain muutama virallinen taho maassa tarjoaa alan koulutusta ja valmennusta: Joidenkin lähteiden mukaan vain noin 10 kiinalaisyliopistossa on mahdollista opiskella e-urheilua pääaineena.


Kajaanin ammattikorkeakoulu (KAMK), Ahlmanin opisto sekä Suomen Elektronisen Urheilun Liiga Oy toimivat Suminon yhteistyökumppaneina tarjotakseen ammatillista koulutusta ja korkeakoulututkinnon e-urheilusta kiinnostuneille kiinalaisopiskelijoille.


Tämän lisäksi Sumino järjestää vuosittain ammattilaistasoisia e-urheiluturnauksia sekä kesäleirejä lisätäkseen kansainvälistä koulutusvaihtoa ja opiskelijoiden liikkuvuutta.

Lisää

Sumino Oy pidättää kaikki oikeudet.

 • Linkit

  Esittely

  Koulutuspalvelu

 • Yhteystiedot

  Sähköposti:info@sumino.fi

  Puhelin:+358 50 475 9539

  Osoite:Pinninkatu 55 A, 33100 Tampere

  WeChat:SuminoEducation

  Facebook:Sumino Oy